Roc dels Llamps per Nevà (2046 m.alt.)

16 de juliol de 2014


Aquest itinerari surt de Nevà. A partir d'aquesta població es pot anar a molts llocs, nosaltres anirem al Roc dels Llamps passant pels Plans de Nevà.

Arribem a Nevà i agafem un carrer que puja i que passa per darrera una bandera estalada, que tenim sobre nostre, passem per un indret on hi ha molts xalets, alguns de fusta, nosaltres anem seguint les indicacions d'una Hípica.

Quan s'acaba la carretera asfaltada just a la pista que indica Hípica i que baixa tot travessant un torrent, veiem en un arbre un senyal groc de pas barrat, no l'hem d'agafar. Si mirem a la dreta veiem una pista, i en un pal hi ha un senyal groc. A uns 10 metres hi ha una tanca metàl·lica, blanca i verda on al costat hi ha lloc per deixar el cotxe.

Comencem a caminar per aquesta pista que puja suaument, passem un pont que travessa un petit torrent i anem enfilant, amb el torrent a la nostra dreta i a l'esquerra camps amb herba pel bestiar.

 Quan fa uns 20 minuts que caminem veiem una petita edificació, que sembla un col·lector d'aigües, amb plaques solars a la teulada. Uns 10 metres abans d'arribar a aquesta edificació hi ha un camí herbat a l'esquerra que passa per mig dels camps, i una estaca on hi ha el senyal groc. (Cal vigilar ja que la pintura groga está una mica desdibuixada). Enfilem pel mig dels camps i anem seguint els senyals grocs que en uns 15 minuts ens portarà a la pista que acabem de deixar i que  ara travessem i seguim les indicacions de les estaques amb senyals grocs. Estem de ple als Plans de Nevà. (1500 m. alt.)

Al cap d'uns 45 minuts d'anar pujant pels plans, arribarem al peu de la muntanya on trobarem un pal amb tres indicadors de direccions: una ve de Tosses, l'altre ve de Nevà, el nostre, i l'altre va a Montgrony. Agafem la que indica Montgrony que és la direcció que ens interessa.

Si mirem la muntanya, podem identificar el Cim de Pedra Picada, L'Emperadora, i més a l'esquerra El Roc dels Llamps, on sota mateix s'hi troba el Coll de la Bona que és on nosaltres volem anar. 

Anem seguint els senyals grocs que passa pel repeu de la muntanya i per sobre  els extensos Plans de Nevà. La vista és molt relaxant ja que tot és verd, amb diversos grups de vaques pasturant pels plans i un gran ramat de xais amb el seu pastor que sentim con dona ordres als seus gossos amb una gran veu que ressona en tota la vall, segons podem intuir es dirigeix cap al cim de la muntanya.

 Al cap d'uns quinze minuts que caminem, trobem un corriol a la dreta, una mica pedregós que puja en diagonal i ens fa pensar que arribarem al Coll de la Bona, (1890 m. alt.) i així és.

Aquí fem una bona reposada i contemplem tot aquest gran espectacle de la natura i també el remat de xais que acaba d'arribar al cim de l'Emperadora.

El temps és bo però pel cantó de Montgrony està entrant una gran boirada que tot plegat ens amaga els cims propers.

 Al final decidim emprendre el camí cap el Roc dels Llamps, en el primer turó que pugem trobem un dels búnquers que hi ha per aquests indrets. En cas de mal temps va bé saber que hi és per poder-se eixuplugar.

 

Continuem pujant fins el Roc dels Llamps (2046 m. alt.). La boira va entrant i s'esvaeix. Ens plantegem anar fins al Pla de Pujals (2045 m. alt.) o Costa Pubilla que tenim al costat, però se'ns ha fet tard i com que hi ha aquesta boira, el més probable és que des de dalt no es pugui veure res, i decidim baixar.

L'itinerari que fem en la baixada, el fem des del Coll de la Bona i baixem en diagonal pels prats i anem a buscar la pista que surt a la dreta d'un toronet i baixa fins a Nevà. Al cap d'uns 30 minuts de caminar trobem els pals amb senyals grogues que travessen la carretera i que hem seguit al matí, ara es pot triar o seguir baixant pels pals indicadors o seguir la carretera.

Fins una altra.


Crònica feta per Assumpta Vall-llovera

 

Fitxa Técnica:                                                                                                             
Dificultat: Fàcil
Km.:  10 km.
Temps: Total, 5 hores sense parades.
Desnivell acumulat: 700 m. Aproximadament.
Època: Tot l’any.



Comentaris