GARMO NEGRO (3.051 m)

Aprofitant el pont de l'11 de setembre vam programar una sortida de Centre a Panticosa amb intenció de pujar el Garmo Negro (3.051 m).

Tot i que les previsions de temps no són molt optimistes hi fem cap.

Després de dormir al refugi de la Casa de Piedra ens llevem a les 6:00 per esmorzar i sortir cap amunt.

El camí s'agafa des de darrere del refugi, on surt una pista que hem de seguir fins un camí fresat que puja per la dreta d'una petita tartera. Continuem per aquest caminet molt ben fresat que passa per l'interior d'un bosc. A mesura que anem guanyant altitud el bosc s'aclareix per deixar lloc als prats de muntanya. El camí coincideix en aquest primer tram amb el camí que es dirigeix al collado de Pondiellos. A partir de la Mallata Alta va desapareixent l'herba dels prats per deixar lloc a una successió de roca i tartera. Al arribar prop de la muralla de pedra del Garmo Negro ens separem del camí que porta cap al collado de Pondiellos per seguir unes fites que marxen a la nostra esquerra i voregen la muralla de roca atravessant una tartera per anar a buscar el collado de Ras de Argualas (2.940 m).

Una vegada al collado de Ras de Argualas, el cim queda a la nostra dreta, ja només ens queden uns 100 metres de desnivell que superem primer per una forta pendent de tartera fins anar a buscar l'aresta, que ens portarà al cim sense dificultat (i ens permet una millor progressió que la costeruda tartera).


























Comentaris